Blind date

En blind date, närmast arrangerad dejt på svenska, är ett möte mellan två personer som arrangerats av en person som känner dessa båda som vare sig har träffats tidigare och därmed inte känner varandra sedan förr. Då de båda inte har sett varandra tidigare, kallas det arrangerade mötet för det träffande uttrycket ’blind date’.

Personen som arrangerar mötet kan vara en gemensam bekant, vän eller en släkting till en av parterna. Eftersom arrangören av dejten känner de båda som ska komma att träffas på det här sättet är också den som är ansvarig för att det är en bra matchning. Meningen är ju i grund och botten att de båda som möts kommer att uppfatta den arrangerade dejten på ett positivt sätt och att det i en förlängning kan komma att leda till ett långvarigt förhållande och/eller i vissa fall även till äktenskap.

 

Viktigt med balans
Ansvaret vilar på dejtarrangörens axlar. Måhända vill en av parterna mer än den andra. Kanske börjar en bli desperat att finna en partner. Då är chanserna att dejten blir en positiv ytterst minimala. Desperation sägs stinka värre än svett. Något att tänka på för den som är ivrig att möta en livspartner.Blind date 2

 

Ett säkrare sätt att dejta
En arrangerad dejt kan många gånger vara ett säkrare sätt att dejta på eftersom båda parter känner arrangören.

Sedan brukar dejten gå av stapeln på en offentlig plats. Man möts alltså på neutral mark.

Något man definitivt bör vara vaksam på är om man känner en olustkänsla. Vad beror den på? Ens egen nervositet eller på att personen men mött beter sig på ett märkligt sätt.

 

Tidsåtgång för dejten
I motsats till en vanlig date så pågår en klassisk blind date under en kortare tidsperiod. Vanligen pågår den upp till omkring två timmar, vanligen kortare. Orsaken är att en blind date är inriktad på att få de två parterna att träffas, att introduceras till varandra inte i första hand för att ingå äktenskap. Inte någon av de vet heller vad de har att förvänta sig av den här sortens date eller av den person de möter på detta sätt som på sätt och vis är ett litet äventyr.

 

Speed dating är en annan variant av blind date skulle man kunna säga. Fast arrangören kan då vara en förening för singlar, en restaurant eller kanske ett kryssningsfartyg.

För den som är intresserad av att möta nya människor och kanske en partner, vem vet, kan söka efter evenemang på en sajt som http://www.allaannonser.se.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2023 Idatejoo – För dig som vill dejta!

 
 
splendid