Förbered den perfekta dejten

Få saker är så nervöst pirriga och spännande som en dejt. Allra störst är pressen på den som bjuder ut den andra. Hur ska man vara klädd och vilken aktivitet bör man välja? Känner du hur nervositeten stiger bara vid blotta tanken på att bjuda ut den snygga kollegan eller den goa personen du nätflirtat med? Lugn, här har vi sammanställt användbara tips för en lyckad dejt.

 

Så får du en lyckad dejt
Se till att vara förberedd. Tänk ut några intressanta samtalsämnen att ha som ess i rockärmen ifall konversationen går trögt och det blir besvärande tyst. Men undvik skryt!

 

Klä dig i kläder som känns rätt och som du är bekväm i. Försök inte vara någon du inte är och välj kläder efter aktivitet. Att komma i cocktailklänning eller kostym till bion eller minigolfbanan kan snabbt kännas krystat. Liksom foppatofflor och gympabyxor får dig att framstå som en slashas.

Couple of Lovers - First moments in the love Story

 

Se till att göra något roligt, att bara sitta i biomörkret leder ingenvart. Att äta en bit mat och gå och ta en drink ger större möjligheter till att lära känna den du är på dejt med. Snåla inte med idéer eller pengar när du ordnar en dejt. Kärlek kan inte köpas, men en rolig gemensam upplevelse kan det.

 

Se till att välja en plats för dejten där risken att stöta på gamla ex eller kompisar är minimal. Att ha nyfikna och fnissande bekantskaper några bord bort eller som i värsta fall kommer och lägger sig i den intima stämningen är inte idealt.

 

Välj rätt restaurang
Om ni ska gå ut och äta, tänk på att välja mat som inte tar fokus från själva dejten. Lady och Lufsens pastamiddag ser visserligen romantisk ut, men att sitta med tomatsås på hela skjortan och sörpla i sig spaghetti med halvöppen mun är inte sexigt. Varför inte upptäcka exotisk mat, en garanterad konversationsstartare?

 

Sist men inte minst, glöm alla förlegade regler om vem som ska betala notan och när det är lämpligt med mer än förstulna kyssar. Känn in din partner och släpp loss!

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2023 Idatejoo – För dig som vill dejta!

 
 
splendid