Kläder för dejten

Ska du gå på dejt? Det är ett spännande tillfälle att få lära känna en ny person och kanske få chansen att komma riktigt nära den personen. Att dejta kan ibland kännas lite obekvämt och därför drar sig många människor för att våga sig på en riktig dejt. Om du redan har bestämt att du ska träffa en person för första gången kanske du funderar på vad du ska ha på dig. Det är viktigt att bära bekväma kläder så att man känner sig självsäker och kan fokusera helt på personen man har framför sig.

Den lilla svarta

För tjejer finns det många olika alternativ för vad man kan ha på sig på en dejt. Den lilla svarta klänningen är ett säkert kort vid nästan alla tillfällen och så även på dejt med någon ny. Det viktigaste är att du känner dig trygg i dina kläder, då kommer du kunna slappna av mer än om du skulle ha shoppat något sprillans nytt som inte alls sitter så skönt. Har du funderat över skillnaden mellan olika klänningar? En tumregel är att längre klänningar passar för mer formella tillställningar. Om du ska gå på dejt på en restaurang räcker det med en knälång.

Rätt kläder för olika aktiviteter

Vad du bär på dejten beror självklart på vad ni kommer göra. Om ni ska spela minigolf eller gå en långpromenad kan det passa bättre att bära kläder som är anpassade till vädret. Ibland kan det kännas skönare att ägna sig åt en aktivitet just eftersom det inte blir så mycket fokus bara på er som personer, utan ni kan även prata om det ni gör. På så sätt blir ditt klädval sekundärt eftersom funktionen är det allra viktigaste. Om ni däremot ska fika eller gå ut och äta middag är det bra att klä sig lite mer uppklätt, särskilt om det är klädkod på restaurangen.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2023 Idatejoo – För dig som vill dejta!

 
 
splendid