Klassiker som fungerar

Den klassiska dejten
Blunda. Tänk på en dejt. Vad ser du framför dig? Det skulle inte vara förvånande om du ser en restaurang med mysbelysning, en biosalong eller en middag på tu man hand med tända ljus. Andra klassiker kan vara en promenad på stranden följt av ett glas vin eller det försiktigare alternativet en kopp kaffe på ett välbesökt café. Många av de klassiska dejttyperna innehåller mat och det är inte för inte det är så. Du får ett automatiskt konversationsämne, något att pyssla med under tiden ni träffas och dessutom är det avslappnande för många att tugga på något gott.

Mysfaktor och öppenhet
Det kan kännas nervöst att bjuda hem din dejt för första gången. Ditt hem visar vem du är mycket mer än om du valt en restaurang. Den öppenheten kan vara en fördel eftersom ni snabbare kommer fram till om just ni passar tillsammans. Du får inte vara rädd för en dejt som visar motsatsen, det är också ett steg framåt. Det är bättre att hitta den rätta än att klänga dig fast vid någon du hoppas kanske ska kunna bli rätt i framtiden. Därför är det en fördel att vara öppen med dig själv och bjuda hem dejten när ni börjar lära känna varandra. Dessutom är det hög mysfaktor på att krypa upp i soffan efter maten och titta på en film. Mycket bättre än en biosalong! Tänk dock på att vara lyhörd för vad din dejt vill. Kanske är det för tidigt att ligga sked på soffan.

Vilken mat ska jag bjuda på?
Innan du lagar maten behöver du undersöka vad din dejt äter och inte äter. Först och främst om din dejt har en allergi, intolerans eller går på en specifik diet. Sedan är det inte dumt att undersöka vad favoritmaten är. Om dejten avskyr champinjoner är det väldigt tråkigt att servera champinjonpaj.

Om du inte har stenkoll bör du läsa på vad du ska tänka på om din dejt är laktosintolerant, glutenallergiker eller väljer att äta veganskt. I annat fall kan dejten sluta på ett mycket tråkigt sätt. Du som inte är van måste tänka efter noggrant. Har du till exempel koll på om soppan innehåller fiskbuljong eller brödbullen mjölk?

Till sist gäller det att hitta ett spännande recept. Du vill ju inte bjuda på makaroner och falukorv, utan göra ett intryck som både visar vem du är och smakar gott. Gör det inte alltför komplicerat. Välj något du gillar som är lite annorlunda. Lycka till!

Klassiker som fungerar 1

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2023 Idatejoo – För dig som vill dejta!

 
 
splendid