Nätdejting

Det blir allt vanligare att man hittar sin partner genom nätdejtning.

I USA är det, det näst vanligaste sättet att träffa sin partner på, det vanligaste är fortfarande att man träffar sin partner hos eller genom vänner. Fast internet har gått om både krogen och jobbet som den arena där kvinnor och män oftast träffar sin partner.

Även i Sverige har det blivit vanligare med nätpartners, nästintill vart fjärde förhållande inleds på en nätdejtingsajt.

 

Nätdejting växer stadigt
Nuförtiden är det få som tycker tycker att det är suspekt att möta en partner genom en dejtingsajt.

Man anser även att det är okej att dejta flera olika potentiella partners samtidigt. Det gör en sårbar, hur vet vi då när känslorna börjar blomma upp, att vi är en exklusiva eller sexklusiva. Alltså att man träffar flera, fastän man bara har sex med en av dem.

De här nya vanorna ger inte enbart nya moraliska gränsdragningar. Här behöver man också vara medveten att risken för att erhålla sexuellt överförbara sjukdomar ökar markant. Åtminstone i de kluster av partners som återfinns på olika dejtningsajter. Rådet är därför se till att ha skydd mot både graviditet och könssjukdomar. Något som gäller både kvinnor och män och det oavsett sexuell läggning.Nätdejting

 

Framgångsreceptet
Vad är det då som gör att nätdejtning har blivit ett så framgångsrikt sätt att finna en partner på.

En del tror att framgången ligger i den matchning som företagen erbjuder, i vilken en partner som bland annat sägs passa din socio- ekonomiska profil matchas fram.

Dock fann amerikanska forskare inte mycket stöd för den modellen. De har inte kunnat finna en enda studie som visar att dessa matematiska algoritmer som matcthningen bygger på, och som erbjuds av de olika företagen, verkligen fungerar.

I stället återfinner man sannolikt framgångsfaktorn i kvantitet, alltså det gigantiska utbudet av potentiella partners. Inom loppet av minuter blir man presenterad för en mängd presumtiva partners som, i de bästa och kanske flesta av fallen, är singlar och därtill villiga att dejta.

 

Allt är inte rosenrött …
Trots att allt fler finner sin partner på nätet så kan det ta lång tid och man kan behöva dejta många personer innan Amors pilar finner målet.

 

Taggar: , , , , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2023 Idatejoo – För dig som vill dejta!

 
 
splendid