The game

Ett socialt spel, en metod för att ragga upp kvinnor och få dem på fall. Metoden stammar från en  global subkultur för män. Mästarna går under artistnamn som Mystery, Style och Sinn.

Boken – the Game
I boken, Spelet (Natur och kultur, 2006. Originaltitel The Game, 2005), som är självbiografisk, får vi följa Neil Strauss då han anslöt sig till en sub-kultur, en slags förförelsegemenskap för raggningsexperter. Författaren Neil Strauss påstod sig ha varit en riktig nörd men under träning av bland andra Mystery blir hans så småningom den världsledande raggningsexperten Style.

Neil Strauss, som är en amerikansk rockskribent, avslöjade genom boken Spelet, en dittills relativt okänd värld.

Boken var med på New York Times bästsäljarlista under två månader efter lanseringen i september 2005. I uppföljaren Rules of the Game, får den hugade lära sig mer om ”hur” det går till.Thegame

 

Kritik
En kritiker, Alexandra Jacobs uppmärksammade att mästarna, raggningsexperternas gurus uppvisade brist på självkänsla, vilket kom till uttryck i kvinnofientliga kommentarer. Hon skriver att Strauss kom att uppleva en märklig egenhet hos raggningsexperterna, P.U.A.’s (pick upp artists). Han noterade att de verkade mer intresserade av att fördriva tiden med sina kollegor. Tillsammans tycktes de föredra att diskutera olika aspekter av spelet och förfina det, framför att faktiskt lära känna kvinnor. Det föranledde Alexandra Jacobs att kalla dem S.M.P., små rädda pojkar (S.L.B.’s (scared little boys).

 

Bootcamps & fackspråk
Även i Sverige kan nördar gå på kurs för att bli riktiga flickmagneter/raggningsexperter.

Då dessa kurser bygger på boken Spelet, har man också tagit till sig amerikanska termer som till del försvenskats.

Här får de blivande raggningsexperterna lära sig hur de ska kunna avväpna kvinnor som brukar bitch shields. De får också lära sig dubbelbottnade repliker, kallade banterlines. För att en banter ska få verklig effekt bör de se till att nudda, kino, en axel eller arm på föremålet för sin uppvaktning. Man får lära sig att spöka ut sin klädsel, med glitter och skarpa färger – påfågling peacocking.

Vidare får de lära sig så kallad neggning, vilket innebär att de på ett indirekt nedsättande vis, kommenterar sitt mål target, kvinnan man raggar på. I andra sammanhang skulle det kallas härskarteknik eller sänkning. Neggning används för att skapa osäkerhet och därigenom attraktion.

Ja, det och mycket mer får man lära sig på ett bootcamp.

Leder det till framgång hos kvinnor? Det beror på vad som menas med framgång.

Om framgång mäts i att man söker en partner för livet, så kan man likt Neil Strauss, behöva begrava sin persona som raggningsexpert, precis så som Strauss gjorde med ”Style” inför det att han skulle gifta sig år 2013.

 

Taggar: , , , , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2023 Idatejoo – För dig som vill dejta!

 
 
splendid