Undvik klyschor på dejten

Det ska vara roligt att dejta, men trots det kan man känna ångest inför att gå igenom samma gamla rutin ytterligare en gång. För att undvika att tröttna helt på dejtinglivet kan det vara bra att liva upp sina dejter genom att frångå klyschorna och tänka utanför lådan.

Att gå på bio är till exempel en klassisk dejt som borde läggas på hyllan av flera anledningar: dels för att det är ett uttjatat koncept, dels för att det i grund och botten är en ganska dålig idé för en dejt. Tanken är ju att man ska prata och lära känna varandra, och man får ganska få möjligheter till det under en två timmar lång film då man sitter i tystnad i biomörkret. En klassiker som däremot funkar är middagsdejten – om den görs på rätt sätt.couple-690047_1280

Inled till exempel gärna kvällen med att ta en eller ett par drinkar tillsammans. Det kan hjälpa med att bryta isen och sätter stämningen för kvällen. Välj gärna en hotellbar eller en casinobar, både för att det är ovanligt och för att det ofta är lugnare stämning där än på en vanlig krog, så att ni faktiskt kan höra vad den andra säger.

Om ni väljer att gå vidare till en restaurang finns det en annan klyscha ni bör undvika, nämligen att killen ska betala. Vi lever i en modern värld där kvinnor och män ska vara jämlika, och där det inte är pinsamt att betala var och en för sig.

Om dejten går bra och det uppstår kemi mellan er finns det en sista klyscha som ni bör släppa, nämligen att man inte ska ha sex på första dejten. Det finns ingen anledning i vårt moderna samhälle att vänta med sex tills efter tre dejter eller något annat godtyckligt antal – tycker man om varandra kommer man att ses igen ändå, och om man inte kan tänka sig att ha sex med personen finns det ju ingen anledning att gå på en dejt till med honom eller henne.

 

Taggar: , , , ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2023 Idatejoo – För dig som vill dejta!

 
 
splendid